De Laborant Vertelt: microben als smaakmakers en opruimers
Wist je dat microben ons voedsel zowel heerlijk kunnen maken als helpen opruimen? Deze maand duiken we in de wereld van microben die verantwoordelijk zijn voor de smaken en geuren om ons heen. Van het fermenteren van kaas en wijn tot het opruimen van bodemvervuiling, microben zijn overal en spelen een cruciale rol in ons dagelijks leven.
Tijdens "De Laborant Vertelt" hoor je meer over hoe microben al duizenden jaren worden gebruikt in het maken van gefermenteerde producten zoals brood, bier en yoghurt. Kom alles te weten over de microbe van de maand, Penicillium roqueforti, die de unieke smaak van schimmelkazen zoals roquefort creëert. Daarnaast ontdek je hoe microben helpen bij de opname van voedingsstoffen door planten en zelfs invloed hebben op de geuren die we dagelijks ruiken.
Laat je verrassen door de verhalen van microben als smaakmakers en stel al je vragen aan de laboranten tijdens "De Laborant Vertelt."
Wanneer | elke dag |
Waar | voor het laboratorium op de bovenverdieping |
Hoe laat | om 11.30, 13.30 en 15.30 uur |
Duur | 20 minuten |